+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Циркуляційні насоси


Надійний та ефективний циркуляційний насос є невід'ємною частиною будь-якого автономного опалення. Деякі сучасні котли мають вмонтований насос, але нерідко доводиться купувати помпу окремо, вибираючи її згідно характеристикам обладнання. Установка правильно дібраної моделі гарантує ефективність котла, а також позбавляє від необхідності монтувати його в нижній точці контуру.

Призначення й характеристики циркуляційних насосів

В опалювальній системі насос циркуляційний виконує відразу дві важливі функції – забезпечує необхідний тиск теплоносія й забезпечує нівелювання опору, який надає рідина трубами, клапанами, радіаторами та іншим елементами контуру. Враховуючи це, важливими параметрами насосів такого типу прийнято вважати три основні характеристики:
  • Тиск. Визначає висоту, на яку прилад здібний підняти рідину. Вимірюється в атмосферах, але для зручності споживачів додатково вказується висота водяного стовпа в метрах.
  • Умови використання. Це найбільш об'ємне поняття, так як в нього входить безліч параметрів, таких як температура рідини, яку перекачують, її тип, режим роботи та багато іншого.
  • Продуктивність. Цю характеристику також прийнято називати продуктивністю приладу, і вона показує об'єм теплоносія, який насос може перекачати у звичайному робочому режимі за одиницю часу.

При виборі циркуляційних насосів, важливо дібрати модель в суворій відповідності з вимогами системи. Помилка, допущена при покупці апарата, може привести до низької ефективності всієї опалювальної системи та навіть її передчасному виходу з ладу.

Влаштування циркуляційного насоса

Влаштовані, представлені сьогодні в продажу циркуляційні насоси для опалення дуже просто. Корпус виробу має два патрубки для поєднання з робочим контуром. Всередині розташований електродвигун, ротор якого обладнаний лопатями, які забезпечують переміщення рідини. Керування пристроєм забезпечується електронною платою.

Існують циркуляційні насоси двох видів конструктивного виконання: «сухі» й «мокрі». В «сухому» насосі ротор не контактує з рідиною, так як відокремлений від камери з теплоносієм спеціальними ущільненнями. Коефіцієнт корисної дії даних дуже високий і досягає в окремих випадках 85%. З недоліків «сухого» виконання можна назвати шумну роботу й трохи збільшені габарити виробу. Також цей тип помп потребує періодичного обслуговування, яке полягає в змащуванні й заміні ущільнень.

Більш компактні й невибагливі «мокрі». Циркуляційні насоси особливо потрібні в побутових системах опалення. Мають доступну ціну, не потребують змащування, не шумлять й можуть працювати, не створюючи власнику проблем, довгі роки. Мінусом такого пристрою можна вважати невисокий ККД, рідко перевищує 65%.

Ми пропонуємо купити циркуляційні насоси, виготовлені видатними брендами, відмінно зарекомендували себе як у нас в країні, так і за кордоном. Розумні ціни, офіціальна гарантія й швидка доставка роблять нашу компанію ідеальним постачальником насосного обладнання.