+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Насоси для опалення

Насос циркуляційний для опалення, Київ, Інтернет, Україна, Черкаси, Дніпро, Рівне, Чернівці.

     Більшість сучасних систем автономного опалення не обходиться без якісного й функціонального циркуляційного насоса. Основне призначення цього обладнання – забезпечення безперервного рівномірного переміщення теплоносія по замкнутому опалювальному контуру. Саме тому циркуляційний насос для опалення повинен бути максимально надійним та ефективним.

     Як працює циркуляційний насос в системі опалення

     Для чого потрібні насоси в сучасному опалювальному обладнанні й можна обійтися без них, спростивши й здешевити теплопостачання будинку, офісу або магазину? Сьогодні зустрічаються системи, де не потрібний циркуляційний насос. Характеристики обладнання в цьому випадку дуже скромні, а контур гранично простий. В цьому випадку все працює згідно простим фізичним законам – холодна вода опускається вниз, а тепла піднімається вгору. Контур при цьому має невеликий кут, який відіграє важливу роль в циркуляції води.
    В великих системах, які опалюють декілька приміщень, іноді розташованих на різних поверхах, така схема неефективна, тому для гарної циркуляції в контур добавляють насос. В такому випадку не потрібно ніяких ухилів – вода буде рівномірно подана у всі радіатори, якщо ті не мають повітря. Така схема забезпечує стабільну температуру в різних частинах контуру, що дуже важливо при опаленні приміщень, значно віддалених від котельного обладнання. Купити насос для опалення в Києві можна любої продуктивності, так для невеликих, побутових контурів, так і для подачі теплоносія в промислові будівлі.
    Серед багатьох плюсів опалення, побудованого на основі насоса, має й один великий недолік – воно не буде працювати при відсутності електроенергії. Для таких випадків треба передбачити альтернативне джерело тепла або резервне електроживлення, наприклад, від дизельного генератора.

     Конструкція насоса для опалення

    Циркуляційні насоси мають конструкцію, загальну для всіх пристроїв, призначених для безперервного нагнітання рідин:
  • корпус;
  • електродвигун;
  • крильчатка, яка насаджена на вал;
  • прилад керування.
    В циркуляційних насосах мотор відокремлений від тієї частини корпуса, де розташовується вода. Купити циркуляційний насос в Києві можна як з повністю автоматичним керуванням, так і більш прості моделі з конденсатором й регулятором швидкості.

     Циркуляційний насос: як правильно вибрати прилад для опалення?

    Підбором циркуляційного насоса для опалення треба зайнятися на стадії проектування системи. За допомогою розрахунків добирають оптимальні параметри, згідно яким і потрібно вибирати прилад. Найбільш важливими характеристиками насоса є:
  • продуктивність, то є здібність перекачувати визначений об'єм рідини, за одиницю часу;
  • напор, визначає висоту підйому рідини насосом;
  • температура рідини. Для насосів систем теплопостачання оптимальною можна вважати температуру +110 градусів Цельсія;
  • збірні характеристики, то є діаметри патрубків і трубопроводів.
     Також треба згадати, що краще всього придбати насоси видатних брендів у відповідальних постачальників. В цьому випадку ви отримаєте офіціальну гарантію на товар і застраховані від будь-яких випадковостей.