+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Насос для свердловини

Свердловинні насоси, насос для свердловини, продаж, вартість, Київ, Україна, Черкаси, Дніпро, Рівне, Чернівці.

Як вибрати насос для свердловини?

 Сучасний насос для свердловини ділиться на два типи: погружний і поверхневий. Перший тип при роботі занурюється практично на саме дно свердловини, а другий призначений для роботи на поверхні. Обидва варіанти встановлюються біля водяного джерела або безпосередньо на поверхні колодязя за допомогою певного поплавка.

Свердловинні насоси поверхневого типу працюють за зпливаючим принципом. Ефективна робота й продуктивність пристрою залежить від глибини, з якої треба підняти воду. Найчастіше дані агрегати використовуються в тому випадку, коли відстань до дзеркала води колодязя менше дев'яти метрів.

Водяні насоси для свердловин: який тип вибрати?

Якщо у вас абісинська свердловина, то поверхневий свердловинний насос ваш ідеальний інструмент. Це пояснюється тим, що абісинський колодязь вузький і неглибокий. Проте якщо ви володар фільтраційного або артезіанського колодязя, то поверхневий варіант не підійде. Він не зможе подати воду з великої глибини, тому в даному випадку вам стане в нагоді погружна модель.
Якщо ви стоїте перед вибором погружного і поверхневого насоса, важно враховувати такі складові, як:
  • діаметр свердловини;
  • глибина, с якої планується піднімати воду;
  • мета використання обладнання;
  • рівень шуму від роботи.
Останній пункт стосується саме поверхневого варіанта. Для усунення такого недоліку, можна просто накрити насос свердловинний шумоізолюючим коробом або розмістити в окремому закритому місці.

Особливості використання агрегатів

Поверхневий насосний агрегат втягує рідину, а погружний насос для свердловини штовхає її вгору. Завжди враховуйте глибину, на яку планується занурювати глибинний насос, і вибирайте агрегат з хоча б невеликим запасом напору й продуктивності. Але краще всього водяні насоси для свердловин добере вам спеціаліст, який знає нюанси того або іншого типа цього обладнання,  який врахує інші фактори при виборі.

За принципом дії погружний насос для свердловини буває:
  • центробіжний для подачі води робочим органом насоса слугує робоче колесо, яке обертається;
  • вібраційний в якості робочого елемента для подачі води обладнаний спеціальною мембраною, яка передає воду за допомогою чисельних коливальних рухів.
Отже, з усього вищевикладеного можна зробити наступні висновки: погружні насоси використовуються виключно для глибоких свердловин, а поверхневі варіанти не зможуть відкачати рідину глибше, ніж дев'ять метрів, тому підходять для неглибоких колодязів.