+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Особливості застосування насосів для підвищення тиску води

Насоси для підвищення тиску, консультація по вибору насоса, Київ, Україна, Вінниця, Житомир, Івано-Франківськ, Хмельницький

З недостатньо високим тиском холодної води в квартирах, будинках і цехах стикаються багато хто. Низький тиск не тільки позбавляє нас можливості повноцінно користуватися перевагами водопостачання, але й відбуваються перебої в роботі систем гарячого водопостачання, а також пральних і посудомийних машин. В промисловості через цю причину можуть виникнути збої в роботі технологічного обладнання або навіть повна зупинка виробництва. Правильно вибраний насос для підвищення тиску в системі водопостачання – це найбільш ефективний і, найчастіше, єдиний можливий спосіб вирішити цю проблему.

Який насос для напору вибрати?

Якщо недостатній тиск води в системі отруює життя й заважає використовувати побутову техніку, може використовуватися насос для підвищення тиску в водопроводі двох типів:
  • циркуляційний;
  • самовсмоктуючий.
В побуті найчастіше використовують насос для підвищення тиску циркуляційного типу, як найбільш простий в монтажі й обслуговуванні, а також самий доступний за ціною. Такий пристрій складається з корпуса й двигуна, на роторі якого закріплена крильчатка, яка створює напор. В самих простих випадках, коли вода присутня в системі, але її тиск дуже низький, такого насоса достатньо щоб виправити положення й підвищити тиск рідини.

Але бувають випадки, коли напор відсутній повністю. Зазвичай з цією проблемою стикаються власники приватних будинків з ванними кімнатами на 2 або 3 поверсі. В такому випадку допоможе тільки насос для підвищення тиску з накопичувального бака. Система, найчастіше, комплектується насосом всмоктуючого типу, більш складної конструкції, але й набагато продуктивнішим, ніж циркуляційний. Накопичувальний бак потрібен для того, щоб зробити роботу обладнання максимально економною. Насос наповнює бак і вимикається, а забір води користувачами відбувається з ємності.

Використання підвищуючих насосів

Циркуляційні насоси найбільш актуальні у висотних будівлях, на верхніх поверхах, на які через прорахунки або низьку якість магістралей погано поступає вода. Вони займають небагато місця й працюють тихо. Їх можна розмістити у ванні, в ніші санвузла й навіть під мийкою в кухні.

Можна сказати, що циркуляційний насос для підвищення тиску в квартирі або будинку забезпечує локальне рішення проблеми, а всмоктуючий, в комплекті з баком або гідроакумулятором – глобальне, для цілої будівлі або цеху. Самовсмоктуючий насос для підвищення тиску води в приватному будинку допомагає подати воду на висоту, необхідну для нормального водопостачання. Продуктивність починається з 2 м3/год й ефект від використання цього обладнання максимально високий. Мінусом такої системи можна вважати солідні розміри обладнання й вартості.