+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Навіщо потрібні циркуляційні насоси в системах опалення?

Циркуляційні насоси в системах опалення та гарячого водопостачання, продаж, вартість, Київ, Україна, Інтернет, Вінниця, Житомир, Івано-Франківськ, Хмельницький.

При монтажі системи водяного опалення приватного будинку з застосуванням газових і електричних котлів дуже важливо забезпечити необхідний тиск води в контурі для безперервного й рівномірного руху теплоносія по трубам. Це дозволить не тільки покращити тепловіддачу від радіаторів, але й суттєво зекономити вживання енергоресурсів на опаленні.
Деякі сучасні моделі котлів продаються з вже вбудованими насосами, але у багатьох випадках, власнику приватного будинку треба самостійно вибирати й встановлювати помпу виходячи з параметрів системи обігріву й технічних характеристик обладнання. Правильно дібраний циркуляційний насос – це залог ефективної й безвідмовної роботи котла на протязі всього терміна експлуатації. Крім того, циркуляційні електронасоси запобігають появі повітряних пробок в контурі й не дають воді в магістралі замерзнути, забезпечуючи її циркуляцію у випадку вимкнення опалення.
Для підвищення надійності опалювальної системи спеціалісти компанії «Гідромаш» наполегливо рекомендують монтувати відразу 2 циркуляційних електронасоса, з яких один буде основний, другий – резервний. При вмиканні в роботу одночасно двох насосів можна збільшити подачу води, при цьому тиск в системі залишається той же. Подачу теплоносія можна регулювати автоматично або за допомогою запорної арматури, яка врізається на напорних ділянках трубопроводу.

Який насос вибрати? Допомога спеціалістів компанії Гідромаш
На українському ринку насосного обладнання для систем опалення представлена велика кількість моделей помп вітчизняного й імпортного виробництва, тому користувачу доволі складно вибрати необхідний агрегат.
Циркуляційні електронасоси можуть випускатися з сухим або мокрим ротором. Перші мають більш широкий спектр продуктивності ніж другі й дуже шумні в роботі, тому найчастіше використовуються в промислових цілях або окремих котельних, які обігрівають відразу декілька будинків. Другі – практично безшумні в роботі, компактні й легкі, тому використовуються для систем автономного опалення одно-двох поверхових котеджів.
Вибір циркуляційних насосів здійснюється на етапі проектування автономного обігріву. Для розрахунків використовуються наступні дані системи опалення:
  • площа й висота будівлі;
  • діаметр трубопроводу;
  • повна довжина контуру;
  • найвища точка розташування радіаторів;
  • об'єм теплоносія в магістралі.
По результатам розрахунків добирається циркуляційний насос з необхідними технічними параметрами, включаючи:
  1. Продуктивність агрегата – об'єм теплоносія за одиницю часу.
  2. Напор – максимальна висота, на яку насос може підняти рідину (від 4 метрів й більше)
  3. Температура теплоносія – оптимальна температура вважається 90-110°С.
  4. Напруга мережі, від якої живиться насос.
  5. Під'єднання патрубків (муфтове або фланцеве) й розміри патрубків в дюймах (¾, 1, 1 ¼ і т.д.).
  6. Тип керування (ручне або автоматичне) й кількість швидкостей електродвигуна насоса (2, 3 швидкості). 
  7. Матеріал проточної частини (чавун, бронза і т.д.).
Замовити насоси для опалення з доставкою по Україні
Компанія «Гідромаш» пропонує до реалізації циркуляційні насоси для центрального опалення від видатних європейських брендів: Speroni, DAB, Saer, IMP Pumps, Pedrollo, Calpeda.  Для допомоги у виборі обладнання телефонуйте нам по одному з телефонів:  0981017788, 0951017755 або можна зв'язатися з нами через месенджери Viber або Whats App. Доставляємо по всій Україні.