+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Нержавіючі насоси ЦНСК: призначення та принцип дії

Нержавіючі насоси ЦНСК для харчової, хімічної та нафтохімічної промисловості, купити, вартість, Київ, Україна, Черкаси, Дніпро, Рівне, Чернівці.

Секційні насоси центробіжного типу використовуються в харчовій, нафтохімічній та інших галузях промисловості для перекачування продуктів нафтопереробки та інших рідин, технічні характеристики яких складають: щільність в діапазоні 500 - 1500 кг/ м³ і температура в межах -20°С до +120°С. Проточна частина електронасоса, включає корпус, робочі колеса і деталі, які стикаються з рідиною, виготовлені з харчової нержавійки 12Х18Н10Т або аналога, близького їй за хімічним складом, що дозволяє безпечно перекачувати навіть харчові рідкі продукти (соки, молочні продукти, вода, спирт, вино, рослинна олія і т.д.). Допускається експлуатація електронасосного агрегата довготривалого використання в закритих приміщеннях і на вулиці (під навісом) при температурі повітря в межах 5-45°С.

Насосна установка складається з електродвигуна й безпосередньо насоса. Для роботи насосної установки ЦНСк на вибухонебезпечних об'єктах, агрегат комплектується вибухонебезпечним двигуном, що дозволяє перекачувати легкозаймисті речовини, включаючи, бензин, ДП та інш. Момент обертання від двигуна до насосу передається через поєднувальну муфту. Насос нержавіючий промисловий ЦНСк з робочими закритими колесами уявляє собою герметичний корпус, де розташовуються:
  1. Камера нагнітання з фланцевим або різьбовим поєднанням і підшипниковою опорою (флубоном).
  2. Направляючи апарати, поєднані манжетами з проміжними обечайками. 
  3. Робочі колеса - встановлені на вал за допомогою шпоночного поєднання. Між робочими колесами на нержавіючому валу ставляться спеціальні дистанційні втулки. Деталі фіксуються болтом з лівосторонньою різьбою. 
  4. Торцеве ущільнення, складається з кілець, встановлених в обоймах. Матеріал кілець: силікований графіт. 
  5. Муфта, в зборі з штифтом, жорстко закріплена на валу за допомогою роз'ємного болтового поєднання.

Принцип дії нержавіючого багатосекційного електронасоса заснований на роботі центробіжних сил, які виникають під час  взаємодії робочих нержавіючих коліс, лопаті яких обтікає рідина, яку перекачують. Послідовне поєднання робочих коліс дає можливість збільшити тиск напора електронасоса на виході з установки. Він дорівнює сумі напоров всіх окремо взятих робочих коліс насоса. Промислові секційні насоси ЦНСк розрізняють за способом установки: вертикальні або горизонтальні.

Електродвигуни для центробіжних насосів ЦНСк
Нержавіючі насоси ЦНСк комплектують асинхронними 3-х фазними двигунами з фланцевим поєднанням. В залежності від типорозміру й характеристик насоса, добирається потужність електродвигуна, яка може складати від 0,37 до 37 кВт. В залежності від місцерозташування насосної установки й виду рідини, можуть використовуватися електричні двигуни загального призначення або силові агрегати вибухозахищеного виконання.

Купити центробіжні секційні насоси в Україні
Компанія «Гідромаш» пропонує на вигідних умовах купити нержавіючі насоси типа ЦНСк, обладнані вхідними й вихідними патрубками, розміщені паралельно або під кутом 90° (визначається індивідуально). Стандартні діаметри вхідних й вихідних патрубків: DN 25, 32 або 50. За вимогою замовника, патрубки можуть бути з різьбовим виконанням.

Основні параметри для вибору нержавіючого насоса ЦНСк:
  • продуктивність установки;
  • фізико-механічні характеристики рідини;
  • температура рідини, яку транспортують;
  • висота напора;
  • місце монтажу;
  •  потужність;
  • напруга мережі й частота струму.