+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Як правильно вибрати насос для опалення

Насос для опалення, купити, продаж, Київ, Україна, Інтернет, Львів, Кропивницький, Тернопіль, Ужгород.

З проблемою, який насос циркуляційний для опалення вибрати, стикається кожний, хто організує у своєму будинку або квартирі індивідуальне опалення. В наші дні для цих цілей використовуються циркуляційні насоси, надійні й здібні забезпечити ефективну роботу системи. Вибір цих приладів на вітчизняному ринку дуже великий і дібрати можна насос для котла з будь-якими характеристиками.

Як правильно купити насос для опалення?

Правильно вибраний насос забезпечує не тільки ефективну циркуляцію теплоносія в системі й високу тепловіддачу, але дає й ряд інших переваг, таких як економія електроенергії й зниження шуму в радіаторах і трубопроводах. В ідеальному варіанті насос циркуляційний для опалення повинен вибирати кваліфікований спеціаліст, але часто цим приходиться займатися самому власнику житла. Які моменти треба враховувати, щоб насос на опалення виправдав ваші надії?
При виборі цього обладнання треба такі вихідні данні:
  • Площа приміщень, яку належить опалювати;
  • Загальна протяжність трубопроводів системи опалення та їх діаметр;
  • Об'єм теплоносія, який перебуває в системі.
Треба враховувати, що водяний насос опалення повинен як мінімум три-п'ять разів за годину прогнати по трубам системи теплоносій, щоб забезпечити якісне опалення.

В першу чергу визначають необхідний напор насоса. Для цього знаходять найвищу точку системи, наприклад, верх радіаторів опалення на другому поверсі котеджу й вимірюють відстань від труби зворотного контуру на введення в котел, до цього, самого високого місця. Отримана величина в метрах й буде грубим розрахунком напора насоса.

Для більш точного розрахунку напора насоса ви можете назвати продавцю також площу будинку, довжину системи, об'єм води й кількість трубопровідної арматури, чого цілком достатньо для того, щоб запропонувати вам циркуляційні насоси, які ідеально підійдуть для вашої системи.

Тонкощі вибору циркуляційного насоса

Щоб купити насос для опалення, треба знати також деякі тонкощі. Широко розповсюджена серйозна помилка, нерідко її здійснюють власники великих приватних будинків зі складною, багатоконтурною системою, в яку входять опалення гаража, підсобних приміщень й тепла підлога. В цілях економії власники таких систем прагнуть купити один потужний циркуляційний насос, здатний «продавить» всі контури. Така спроба часто закінчується тим, що опалення в дальніх точках працює погано й ефективність всієї системи вкрай низька.

При цьому економія отримується дуже сумнівна, так як агрегат змушений працювати на межах своїх можливостей, витрачаючи зайву електроенергію й швидко виробляючи свій ресурс. Спеціалісти рекомендують в таких випадках не економити, а встановлювати на кожний контур окремий насос, який буде впевнено справлятися з поставленою задачею. Таке рішення в довгостроковій перспективі дуже вигідне й позбавить вас від багатьох неприємностей, особливо в холодні зими.