+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Насоси для хімічно активних рідин: види, переваги, особливості

Насоси для хімічно активних рідин продаж Київ, Україна, Вінниця, Житомир, Івано-Франківськ, Хмельницький.

Насоси для хімічно активних рідин використовуються на виробництві для роботи з агресивними й токсичними реагентами. Центробіжний хімічний насос може бути використаний для транспортування кислот, лугів, нафтопродуктів, алкоголю й багато іншого. Конструкція цього обладнання спеціально розроблена для роботи з активними речовинами – їх корпуса герметичні, а  матеріали, які використовуються при виготовленні мають високу хімічну стійкість. Такі апарати мають солідний робочий ресурс і прості в ремонті, обслуговуванні.

Види обладнання для хімічно активних рідин

За своєю конструкцією хімічні насоси, ціна яких залежить від виробника й потужності, поділяють на декілька груп. Кожна з них має свої особливості.
Конструктивно, враховуючи поєднання насоса з двигуном, розрізняють агрегати наступних типів:
  • моноблочні насоси – в цих апаратах електромотор і сам насос об'єднані загальним робочим валом;
  • консольні – такі агрегати розташовуються на рамі, до якої окремо кріпиться насос і мотор. Вали цих двох робочих частин поєднані між собою муфтою.
Відрізняють насоси й за способом підключення патрубків до магістралі – вони можуть бути різьбовими й фланцевими. Як правило, поєднання на різьбі використовують з невеликими, малопотужними насосами до 7,5 кВт.

Особливості обладнання

Ефективні насоси центробіжні аміачні, купити які пропонують вітчизняні й закордонні бренди, використовують ущільнення з стійких до хімічних впливів матеріалів. Купити герметичні насоси різної конструкції можна з корпусами зі сплавів, особливо стійких до корозії – бронзи, легірованої сталі, особливих сортів чавуна.
Проектуються такі агрегати з урахуванням забезпечення швидкого доступу всередину, який може знадобитися для оперативного видалення засмічень або заміни ущільнюючих елементів. Серед особливостей цього обладнання треба відмітити наступне:
  1. Можливі включення, частки. Багато моделей хімічних насосів здібні ефективно працювати з середою, в якій присутні тверді й навіть абразивні частки розміром до 2 мм. При цьому вміст часток в середі для деяких моделей може доходить до 10-15%.
  2.  Допустима в'язкість. Хімічні насоси в Україні розраховані на роботу з рідинами з в'язкістю до 30 стокс. Європейські бренди можуть запропонувати моделі, які без проблем справляються з субстанціями, в'язкістю від 200 до 1000 стокс;
  3. Безпека, захист. Для використання в умовах високої пожежо- й вибухонебезпеки, виробники випускають спеціальні виконання агрегатів з надійно захищеними струмоведучими частинами.

Насос хімічний центробіжний знайшов широке використання в хімічній та нафтохімічній промисловості, газовій й паливній галузі, а також в харчовій, м'ясо-молочній, холодильній індустрії.

ТОВ «ВКФ «Гідромаш» радий запропонувати купити центробіжні насоси для хімічних речовин різного типу, які виготовлені у відповідності з високими світовими стандартами. Апарати, які ми реалізуємо – це надійна техніка, яка заслуговує немало позитивних відгуків від спеціалістів різних сфер виробництва. В асортименті є моделі різних конструкцій і виконань, наші спеціалісти з великим досвідом допоможуть дібрати агрегат, який оптимально підходить за технічними характеристикам і ціні для вашого виробництва. На всі насоси надається офіціальна гарантія від виробника, а також сервісне обслуговування.