+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Трансформаторні насоси ТТ, ТЕ, 1ТЕ: призначення та сфера застосування

Трансформаторні масляні насоси ТТ, ТЕ, 1ТЕ купити, вартість, Київ, Україна, Вінниця, Житомир, Івано-Франківськ, Хмельницький.

Трансформаторні насоси серії ТТ, ТЕ, 1ТЕ – різновид центробіжних електронасосів герметичної конструкції, які використовуються для організації циркуляції трансформаторної олії в охолоджуючих системах електричного рухомого складу й стаціонарних електростанцій. Такі герметичні насоси широко використовуються на гідроелектростанціях і теплових електростанціях, електропідстанціях для охолодження олійних систем.
Трансформаторні електричні насоси підходять для довготривалої роботи від 3-х фазної мережі напругою в межах 220 В - 415 В частотою 50Гц/60Гц. Температурні показники трансформаторної олії, яка циркулює в системі повинні складати від -5 ℃ до +80 ℃. Виробником передбачена можливість короткочасного вимкнення насосної установки (не більше двох годин) при збільшенні температури циркулюючої рідини до +90 ℃. При цьому тиск рідини в системі повинен складати не більше 0,4 Мпа, а щільність робочої середи – до 840 кг/м³. Не допускається вміщення в олії, яку перекачують механічних включень і дисперсії.

Особливості експлуатації насосів для перекачування олій
Центробіжні електричні насоси ТТ, ТЕ, 1ТЕ моноблочного типу використовують для експлуатації тільки під заливом. Вмикання і робота електронасосів без заповнення або при неповному заповненні рідиною категорично забороняється. Також не можна допускати розрив потоку олії, яка циркулює, на лінії всмоктування.
Насоси для перекачування робочої рідини поставляються в кліматичному виконанні У1, Т1, УХЛ1 за ДСТУ 15150-69. Монтаж електронасосів серій ТТ, ТЕ, 1ТЕ можливий в горизонтальному або вертикальному положенні при умові, що всмоктуючий патрубок звернений вгору. Допускається експлуатація електронасосів на відкритому повітрі при температурі навколишньої середи від -40 до +40 ℃.
Деталі трансформаторних центробіжних насосів виготовляються з міцних і надійних матеріалів, в якості яких використовується нержавіюча й вуглецева сталь, чавун.

Основні параметри для вибору трансформаторних насосів
Основними параметрами при виборі трансформаторних електронасосів є:
  • подача;
  • напор;
  • потужність насоса;
  • частота обертання двигуна;
  • напруга мережі;
  • частота струму;
  • ККД та інш.
Параметри трансформаторних електронасосів добираються індивідуально, в залежності від майбутніх задач.

Приклад умовного позначення електронасоса ТТ63-10-02 ТУ26-06-1617-92, де:
  • ТТ – тип центробіжного насоса (ТТ – трансформаторний тяговий, ТЕ – трансформаторний екранований).
  • 63 – параметр подачі (63 м³/год).
  • 10 – напор масла (в метрах).
  • 02 – тип кліматичного виконання.
  • ТУ… – технічні умови.
Купити трансформаторні насоси ТТ, ТЕ, 1ТЕ з доставкою по Україні
Компанія «Гідромаш» пропонує на вигідних умовах купити центробіжні трансформаторні електронасоси за цінами виробника «Молдовахідромаш». Для правильного вибору електронасосного обладнання, рекомендуємо заповнити наш чек-лист, який можна завантажити на сайті. Доставка обладнання здійснюється по всій Україні.