+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Роль циркуляційних насосів в системах автономного опалення

Циркуляційний насос для опалення, підібрати, вибрати, Київ, Україна, Інтернет, Черкаси, Дніпро, Рівне, Чернівці.

Циркуляційний насос для опалення служить для примусової рівномірної циркуляції теплоносія по контуру, що забезпечує швидкий нагрів радіаторів опалення, підтримання оптимальної температури й енергоефективне в цілому теплопостачання будинку. Насоси для системи опалення необхідні у випадку віддаленості котельного обладнання і радіаторів, а також при обігріві одночасно декількох приміщень, коли це стосується різноповерхових кімнат або будівель. Також циркуляційні насоси можуть використовуватися в якості допоміжного обладнання в комплектації з електричними або газовими котлами, системами теплої підлоги.

Плюси і мінуси циркуляційних електронасосів
Циркуляційний насос для опалення наділений рядом переваг:
  1. Мінімум обслуговування й проста експлуатація.
  2. Можливість комплексного використання насосів для великих об'єктів.
  3. Універсальність у використанні – підходять для котлів, систем тепла підлога.
  4. Багато моделей безшумні в роботі й енергоефективні.
  5. Мають великий ресурс служби й стійкість до температурного розширення завдяки використанню необхідних матеріалів в конструкції насосів.
  6. Розраховані на інтенсивну експлуатацію – можуть працювати довготривалий час без вимкнення.
Єдиним мінусом циркуляційних електронасосів є залежність від наявності напруги  в мережі. При вимкненні електрики, треба передбачити резервне джерело електрики.

Вибір центробіжних насосів для опалення
Кількість насосних агрегатів залежить від багатьох параметрів, але переважно від висоти підйому теплоносія, довжини магістралі, об'єму опалювальної системи. Для опалення невеликого приватного будинку можливо буде достатньо і одного центробіжного насоса з середніми технічними характеристиками. В протилежному випадку на кожне відгалуження водяного контуру можуть бути встановлені окремі насоси невеликої потужності.

Як дібрати насос для опалення? Прилад добирається за наступними параметрами:
  1. Висота водяного стовпа (напора), що дуже важливо при опаленні малоповерхових будинків і будівель з підвалами. Насоси випускаються напором від 4 метрів і більше.
  2. Розмір монтажного місця й приєднувальні розміри. В залежності від приєднувального діаметра добираються необхідні фітінгі, за допомогою яких агрегат підключається до труб певного діаметра.
  3. Продуктивність - об'єм води, який перекачується за одиницю часу. Одиниця продуктивності  м³/год. Чим більше діаметр трубопроводу, тим вище повинна бути продуктивність агрегата для забезпечення оптимальної швидкості циркуляції.
  4. Температура теплоносія. Якщо насос змонтований після електричного або газового котла, то температура теплоносія може досягати приблизно 110°C. Для установки після колектора достатньо насоса, який розрахований на максимальну температуру рідини до 95°C.
Насос для опалення в приватному будинку з різними технічними характеристиками може кардинально відрізнятися ціною. Вибір малопотужного приладу не дозволить забезпечити ефективний обігрів приміщень, а установка занадто потужного насоса приведе до перевитрати електроенергії й зайвим фінансовим витратам. Тому вибираючи насос для котельної, рекомендуємо зв'язатися з нашими консультантами по одному з телефонів: 0981017788 (Київстар) 0951017755 (Vodafone).
На сайті компанії «Гідромаш» ви зможете купити насос для опалення в приватному будинку імпортного або вітчизняного виробництва. Серед видатних представлених брендів: Speroni, Saer, IMP, Pedrollo, Calpeda.