+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Трансформаторні насоси серії МТ, МТТ: призначення та застосування електронасосів

Трансформаторні насоси МТ, МТТ купити, вартість, Київ, Україна, Черкаси, Дніпро, Рівне, Чернівці.

Трансформаторні центробіжні герметичні насоси серії МТ, МТТ спеціально спроектовані для забезпечення циркуляції олії в системах охолодження силових трансформаторів стаціонарних силових установок (ТЕЦ, ГЕС, електричні підстанції, електрогенеруючі об'єкти, промислові електропечі й т.д.). Насоси серії МТТ також використовують для систем охолодження трансформаторних підстанцій залізничного складу (електровози, тепловози і т.д.).
Електронасоси МТ і МТТ мають герметичну моноблочну конструкцію з олієнаповненим статором, завдяки якій забезпечується компактність, високий ККД і продуктивність агрегатів для перекачування трансформаторної олії.
Електронасоси серії МТ і МТТ розраховані на довготривалу експлуатацію при температурі олії до +80 ℃ (режим роботи S1 за ДСТУ 183-74). У випадку підвищення температури робочої олії до +95 ℃ допускається короткочасне включення агрегата (не більше 2-х годин). При цьому тиск рідини в системі охолодження повинен складати не більше 0,4 Мпа, а щільність повинна бути не більше 840 кг/м³. Не допускається вміст в трансформаторній олії механічних домішок і твердих включень.
Трансформаторні електричні насоси працюють від 3-х фазної мережі напругою в межах 220 В - 415 В і частотою 50Гц/60Гц. Технічні характеристики добираються індивідуально в кожному конкретному випадку.

Особливості конструкції трансформаторних насосів МТ і МТТ
Насоси центробіжні трансформаторні мають ряд відмінних особливостей:
  1. Герметичність – внутрішній простір насосів окремо від циркулюючої олії, всі  деталі, які труться змащуються автономно, електроконтакти й проводка екрановані.
  2. Довговічність – всі деталі електронасосів виготовляються з міцної легірованої або нержавіючої сталі, чавуна.
  3. Моноблочна конструкція – основні вузли насоса, включають електродвигун, вал, ротор, робоче колесо, вміщуються в одному монолітному корпусі.
  4. Центробіжні – подача трансформаторної олії здійснюється за рахунок обертання лопатей робочого колеса, тим самим забезпечуючи безперервну циркуляцію охолоджуючої рідини.
Переваги трансформаторних насосів
Центробіжні герметичні насоси МТ, МТТ- надійні й довговічні агрегати, розраховані на інтенсивну експлуатацію. Цього вдається досягти завдяки:
  • вакуумному просоченню статорної обмотки;
  • природній вентиляції повітря в районі статорної обмотки, яка виключає перегрів;
  • підшипникам з пластиковим сепаратором, ресурс яких складає більше 100 тисяч годин;
  • стійких до хімічного й температурного впливу ущільнень, які запобігають витоку олії.
Основними параметрами при виборі центробіжних електронасосів МТ і МТТ є:
  • подача;
  • напор;
  • потужність насоса;
  • частота обертання двигуна;
  • напруга мережі;
  • частота струму;
  • ККД та інш.
Купити трансформаторні насоси в Україні
Компанія «Гідромаш» пропонує за вигідною ціною купити трансформаторні насоси серії МТ і МТТ від виробника «Молдовахідромаш». Наші консультанти допоможуть добрати електронасоси необхідного типу й характеристик виходячи з ваших задач. Для точного вибору трансформаторних електронасосів, рекомендуємо заповнити наш чек-лист, який можна завантажити на сайті. Доставляємо насоси по всій Україні.