+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Як вибрати циркуляційний насос для опалення?

Допомога з вибором циркуляційних насосів для систем опалення та гарячого водопостачання, продаж, вартість, Київ, Україна, Інтернет, Черкаси, Дніпро, Рівне, Чернівці.

Плануєте купити насос для системи опалення дачі, заміського будинку або котеджу? Перш ніж переходити до покупки, треба знати деякі нюанси. Адже часто власники багатоповерхових приватних будинків з складною багатоконтурною  конструкцією автономною системою опалення допускають серйозну помилку. В цілях економії для такої багатоконтурної системи опалення, куди входять обігрів будинку, гаража, хоз.будівель, тепла підлога, вибирають один високопродуктивний циркуляційний насос, здатний «продавити» всю магістраль, кожний контур. Таке рішення звичайно приводить до недостатньої тепловіддачі радіаторів в далеких точках контуру й погіршенню ефективності роботи системи обігріву в цілому.

І обіцяну економію електрики ви навряд чи отримаєте. Це все через те, що насос для опалення починає функціонувати на межах можливостей, що приводить до перевитрати електроенергії  й інтенсивному зносу електричної й механічної частини агрегата. В такому режимі експлуатації циркуляційний насос для опалення довго не прослужить. Інженери компанії «Гідромаш» рекомендують встановлювати окремий насос на кожний опалювальний контур. В цьому випадку насос буде працювати в помірному режимі без перевантажень, справно виконувати свою основну функцію: забезпечити швидку й рівномірну циркуляцію теплоносія по контуру. Правильно вибраний і встановлений циркуляційний насос дозволить рівномірно подавати підігріту від котла воду по батареям, якщо ті не мають повітря. Тому перед монтажем агрегата, перевірте систему на предмет повітря в трубах і радіаторах. За необхідністю – випустіть повітря.

Що враховувати при виборі електронасоса для опалення приватного будинку?
Щоб не помилитися, і правильно вибрати тип, модель і технічні параметри, надайте нашому консультанту наступні вихідні дані для прорахунку, зокрема:
  • загальна площа опалювальних приміщень;
  • висота будівлі, яка опалюється
  • проектна протяжність магістралі й діаметр труб;
  • приблизний об'єм води, яку треба перекачувати.
Ефективний водяний насос для опалення за годину повинен 3-5 раз проганяти теплоносій по контуру, щоб добитися якості й економії системи опалення.

В першу чергу, треба розрахувати напор – максимальна висота підйому теплоносія, яку може забезпечити агрегат. Напор вимірюється в метрах. Для його визначення треба взяти верхню точку контуру, та від неї заміряти відстань до точки вводу труби в котел. Це і буде напор насоса. Також, зверніть увагу, на яку температуру теплоносія розрахований насос. Оптимально це 90-110°С.

Досить важливим параметром агрегата є продуктивність – об'єм рідини, яку перекачує насос за одиницю часу. Так як насос врізається в трубу, важливий також діаметр магістралі, щоб він відповідав розміру приєднувальної частини. Насоси можуть відрізнятися типом керування: в ручному або автономному режимі (більш дорогі моделі).

Останній момент, який треба враховувати при виборі центробіжних насосів – бренд. На українському ринку користуються попитом італійські насоси Speroni (моделі SCR, SCRS, SCRA, SCRF та інш.), Pedrollo (DHL), всі моделі насосів IMP та інших брендів.

По питанням вибору центробіжних насосів, звертайтеся до нас за телефонами, пишіть на пошту або в месенджери. Також можна замовити зворотній дзвінок спеціаліста.