+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Мембранний бак, особливості конструкції

Мембранний бак, продаж, ціна, Київ, Україна, Чернігів, Полтава, Львів, Луцьк.

У сучасній опалювальній системі й системі подачі води мембранний розширювальний бак – важливий елемент. При значному підвищенні температури води цей елемент дозволяє запобігти руйнівного стрибка тиску. Тобто бак здійснює регулюючу функцію, він здатний запобігти небезпечній ситуації, яка може визвати вихід деталей системи з ладу.

Конструкція й функції бака

Будь-який представлений сьогодні у продажу розширювальний бак для водопостачання або опалення є, по суті, ємністю з захищеного від корозії матеріалу, внутрішній об'єм якої розділений еластичною мембраною. Відомі два типа таких баків з перегородкою:
  • з фіксованою (діафрагмені);
  • з замінною (балонні).
Баки першого типу обладнані мембраною, що надійно закріплена по периметру перетину бака. Прилади з замінною перегородкою мають окрему мембранну ємність для рідини, завдяки чому вона не стикається зі стінками ємності. Такий мембранний бак для опалювальної системи можна легко обслуговувати – через фланець на ємності пошкоджена перегородка замінюється.

Балонні мембранні баки краще діафрагмених, так як через відсутність контакту води з резервуаром вони не піддається корозії. Також їх легко можна відремонтувати, замінивши балон. Перевагою моделей з фіксованою перегородкою можна назвати лише більш доступну ціну.

Як вибрати мембранний бак?

Коли вибираєте мембранний бак для системи опалення, насамперед, дізнайтеся, з якого матеріалу створений резервуар і мембрани. Так, бачок повинен мати високу стійкість до корозії, а мембрана – володіти достатньою еластичністю й стійкістю до підвищених температур. Основними параметрами сучасних моделей баків є:
  • діапазон експлуатаційних температур;
  • максимально допустима температура;
  • термін служби;
  • динамічні характеристики;
  • відповідність санітарним вимогам.
Об'єм бака визначається у відповідності з загальним об'ємом системи. Як правило, приймають цифру, яка складає 10% від об'єму. Помилки при підборі бака можуть дорого обходитися. При заниженому об'ємі виріб буде мати невеликий робочий ресурс, а система стане страждати від протікання. Бак занадто великого об'єму знизить загальну продуктивність системи й буде займати дуже багато місця.

Якщо ви шукаєте, де купити якісні мембранні баки, то завжди можете знайти оригінальну продукцію з офіціальною гарантією на сайті нашої компанії. Ми пропонуємо розширювальний бак за кращою ціною з доставкою в будь-який регіон України.