+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Насоси: історія приладу, призначення та класифікація

Насоси, історія призначення і класифікація, Чернігів, Полтава, Львів, Луцьк

Якщо в давні часи воду переносили відрами на потрібну відстань, то зараз вона централізовано поступає в кожну необхідну точку, завдяки сучасному насосному обладнанню. Тепер насос для води купити не проблема, промислові зразки мають достатню потужність, щоб забезпечити доставку питної води в кожний дім, на поля або для виробництва, а побутові моделі справляються з більш дрібними задачами в межах однієї квартири, дома або садиби.
Трохи історії…
Щоб зменшити використання ручного труда при гасінні пожеж й прискорити подачу води до місця загоряння, ще давні греки вигадали перші пристрої, які схожі на нагнітальний поршневий насос. Але все ж перший поршневий насосний прилад був винайдений в Англії в XVII столітті С.Морландом. Спочатку обладнання було виготовлено з дерева, а в 1761 г. з'явився перший паровий поршневий насос. Далі з розвитком технічного прогресу удосконалились і насоси.
Призначення обладнання
Основне призначення насосного обладнання – це переміщення рідини під тиском з використанням законів гідравліки. За допомогою його рідину піднімають на потрібну висоту, подають на необхідну відстань по горизонтальній поверхні або виконують її циркуляцію в замкнутій системі. Тому, якщо вам в будь-якому місці потрібна вода, насос допоможе її туди доставити.
Сьогодні за допомогою насосів виконують:
  • викачування води зі свердловини;
  • циркуляцію рідини в опалювальних системах;
  • полив грядок, полів;
  • викачування зливних ям.
Класифікація насосного обладнання
Перш ніж купити насос, треба визначитися з його типом - який саме апарат вам потрібен, для яких цілей. Розглянемо класифікацію обладнання, щоб в майбутньому зробити правильний вибір.
За силовими характеристиками розрізняють динамічні й об'ємні насоси. Перші побудовані на дії сил тиску, а другі – на інерції. Існують насоси з періодичними й постійними поєднаннями входу й виходу. Періодичне поєднання мають об'ємні насоси, а постійне – динамічні.
Об'ємні насоси купити треба для перекачування в'язких рідин. Вони нерівномірно подають рідину й вібрують під час роботи, але здібні до самовсмоктування. Даного типу бувають імпелерні, пластинчаті, поршневі, гвинтові, перистальтичні й мембрані прилади.
Динамічне насосне обладнання може перекачувати брудні рідини. Воно подає речовину рівномірно, але самовсмоктування в цьому випадку неможливе. Динамічні насоси бувають лопатні, центробіжні, радіальні, консольні, вихреві, напівосьові, струйні й тарани.
Купити насос у Києві з оперативною доставкою по всій Україні пропонує ТОВ «ВКФ «Гідромаш». У нас ви знайдете всі типи насосного обладнання: від центробіжних до самовсмоктуючих за помірними цінам у високій якості. Професійні консультації спеціалістів відносно реалізованого товару, точний добір обладнання й комплектуючих відрізняє нас від конкурентів.