+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Насосна станція: підключення до свердловини

Насосна станція для свердловини, продаж, комплектація, Київ, Україна, Інтернет, Черкаси, Дніпро, Рівне, Чернівці.

Таке обладнання як насосна станція для свердловини ефективно допомагає вирішити серйозну проблему – забезпечення водою будинку або цілого господарства. Але робота по підключенню цього обладнання – це непроста і дуже відповідальна задача, яка має немало нюансів. Від того, наскільки будуть дотримані всі правила установки, залежить не тільки продуктивність агрегата, але й термін його експлуатації. Насосна станція, купити й установити яку допоміг професіонал, буде працювати довго ефективно.

Водяна станція: комплектація й місце установки

Сучасні насосні станції в мінімальній необхідній для якісної роботи комплектації складається з наступних частин:
  • основний агрегат системи – насос;
  • ємність для накопичення води: бак або гідроакумулятор;
  • обладнання для керування: пульт або вимикачі;
  • арматура;
  • допоміжні аксесуари, покликані збільшити термін служби техніки.
До допоміжних аксесуарів, якими обладнана будь-яка станція, відносяться прилад контролю й запобіжні пристрої, покликані подовжити термін служби системи і зробити її роботу ефективною й безпечною. Більшість імпортного обладнання, наприклад, насосна станція Pedrollo, не зможуть якісно функціонувати без фільтрів, зворотних клапанів і манометрів.

Крім комплектації, прийдеться приділити серйозну увагу й розміщенню станції. Якщо ви вирішили купити насосну станцію для будинку, то краще встановити її в окремому, добре вентильованому приміщенні, де до техніки буде забезпечений простий цілодобовий доступ. Треба враховувати, що станції розташовують як можна ближче до свердловини, при цьому її місце розташування повинно бути вище рівня грунтових вод.

Приклад установки поверхневого насоса з виносним ежектором і з використанням пластикового трубопроводу

Завжди треба пам'ятати про те, що будь-яка насосна станція – це електричне обладнання. У зв'язку з цим обладнання повинно находитися в сухому місці. До станції прокладають труби, при чому їх розміщують у землі, нижче точки промерзання грунту. Перевагу треба віддати полімерним або металопластиковим трубам, які довговічніше й дешевше стальних.

До виносного ежектору насоса підключають фільтр грубого очищення, після чого при допомозі муфти фіксують зворотний клапан. Всі різьбові поєднання герметизуються, наприклад, з використанням лляної паклі.

Трубу з ежектором, фільтром й зворотним клапаном треба опустити в обсадну трубу свердловини на визначену заздалегідь  глибину. Підключення самої станції відбувається через кран прямого типа – «американку».
Перед запуском треба налити небагато води в отвір на корпусі насоса й перевірити робочий тиск в гідравлічному акумуляторі.

Як ми бачимо, купити насосну станцію для свердловини – це лише половина діла, так як процес підключення не такий простий, як може здатися на перший погляд.