+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Відцентрові герметичні насоси БЕН

Спеціальні герметичні насоси БЕН купити, вартість, Київ, Україна, Львів, Кропивницький, Тернопіль, Ужгород.

Центробіжні герметичні насоси БЕН: використання й особливості конструкції
Електричні центробіжні насоси БЕН (безсальникові електронасоси) від підприємства АТ «Молдовахідромаш» - аналог герметичних стаціонарних насосів серії ЦГ і НГ, які використовуються для перекачування хімічно активних, нейтральних, токсичних, вибухонебезпечних речовин і газоподібних серед на підприємствах важкої, хімічної, нафтової, харчової й перероблюючої промисловості. На відміну від електронасосів ЦГ й НГ, номенклатура насосів серії БЕН постійно розширюється й доповнюється агрегатами, які виготовлені під індивідуальні вимоги замовників, що стосується фізико-хімічних параметрів серед і матеріалу проточної частини насосів. Тому електронасоси БЕН ще називають «спеціальні».

Параметри рідин, які перекачують
Центробіжні безсальникові електронасоси БЕН, в залежності від призначення й особливостей експлуатації, можуть виготовлятися під наступні характеристики агрегатів й рідин, які перекачують:
  • продуктивність установки – від 1 до 600 м³;
  • висота напора – у межах 10-800 метрів;
  • максимальний тиск рідини в контурі насоса – 100 кгс/м²;
  • агрегати працюють від мережі перемінного струму напругою 380 – 660 В, частотою 50Гц;
  • температурні параметри рідини – від -100°C до +450°C;
  • відсотковий вміст твердих неабразивних часток в рідині  – не більше 0,2% (фракція до 0,2мм); 
  • рекомендована щільність робочої середи  – до 2500 кг/м³;
Конструктивні відмінності електронасосів БЕН
Деталі й вузли проточної частини безсальникових електричних насосів БЕН, аналогічні електронасосам серії ЦГ, виготовляються з нержавіючої сталі 12Х18Н10Т або 10Х17Н13М2Т. Агрегат має моноблочну конструкцію, яка складається з двигуна й самого насоса. На роторі встановлено закрите робоче колесо. Моноблочна конструкція насоса, за рахунок відсутності поєднувальних елементів, дозволяє знизити втрати від сил тертя під час передачі моменту обертання від електродвигуна до колесу. Як підсумок, більш високий ККД безсальникових електронасосів, у порівнянні з іншими видами промислових насосних установок. А чим вище ККД, тим менше енергії використовує установка.
Електронасоси БЕН поставляються у вибухозахищеному виконанні з можливістю монтажу агрегата як в горизонтальному, так і вертикальному положенні. У порівнянні з іншими видами герметичних насосів, насоси БЕН можуть бути одноступеневими й багатоступеневими.
Без обточування робочого колеса електронасоси підходять для перекачування рідин щільністю до 1000 кг/м³ й в'язкістю до 1 сСт. Для транспортування серед щільністю від 1000 до 1300 кг/м³ використовується варіант обточування «А», від 1300 до 1600 кг/м³ - варіант обточування «Б».
Приклад маркування центробіжних безсальникових насосів:
БЕН 262-МС, де
  • БЕН – безсальниковий електричний насос;
  • 262 – порядковий заводський номер насоса;
  • МС – багатоступеневий односторонній.
В технічній документації, яка іде в комплекті поставки, вказується вся необхідна інформація про схеми монтажу й обв'язки, особливостях конструкції, обслуговування, експлуатації й т.д. Експлуатація насоса допускається тільки при повному заповненні порожнини двигуна середою, яку перекачують. На лінії всмоктування не допускається розрив потоку рідини, яку перекачують.

Переваги безсальникових насосів БЕН
Моноблочна конструкція й матеріал центробіжних електронасосів серії БЕН забезпечує:
  • високий ККД електронасосного агрегата й економне енергоспоживання;
  • повну герметичність конструкції й виключення протікання рідини;
  • збереження хімічного складу й чистоти середи, яку перекачують;
  • захист від загорянь й вибухів в процесі експлуатації;
  • незначний рівень шуму й вібрації від роботи установки.
Купити безсальникові електронасоси в Україні
Компанія «Гідромаш» є дилером виробничого підприємства «Молдовахідромаш» й пропонує до реалізації в Україні спеціальні електронасоси БЕН під різні умови експлуатації. Для правильного узгодження призначення й добору агрегата з необхідними технічними характеристиками, заповніть чек-лист, який можна завантажити на нашому сайті.