+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Призначення та застосування аміачних насосів типу АГ

Герметичні насоси АГ, ЦГ для аміаку і промислових холодильників купити, стоімомть, Київ, Україна, Вінниця, Житомир, Івано-Франківськ, Хмельницький.

Герметичний насос типа АГ призначений для перекачування рідкого аміаку в системах холодильних установок аміачного типа. Робочий температурний діапазон обладнання варіюється від -46 до +25 °С. Що же дозволяє даному обладнанню працювати з настільки агресивними рідинами в такому діапазоні температур, роздивимося детальніше.

Особливості й характеристики насоса типа АГ

Всі герметичні насоси АГ в Україні виготовляються з особливих, спеціальних матеріалів, що дозволяє гарантувати їм наступні переваги:
  • чистоту рідини, яку перекачують;
  • герметичність процесу;
  • відсутність витоку;
  • економічність використання;
  • безпечність при експлуатації, обслуговуванні для персоналу, навколишньої середи;
  • довготривалий термін служби
  • низький рівень шуму й вібрацій.
Важлива особливість конструкції – моноблочна безсальникова система. Завдяки цьому виріб захищений від вибуху, а витік рідини під час експлуатації повністю виключений. Тому якщо вам потрібні якісні, надійні й безпечні прилади для перекачування рідкого аміаку, вам треба купити герметичні насоси.

Принцип дії обладнання

Для правильного вибору агрегата раціонально буде ознайомитися з принципом його дії. Якщо центробіжний насос поєднується з приводом за допомогою муфти, яка закріплена на валу, тобто поза насосної частини, то герметичний має відмінності. Силовий агрегат в ньому розміщений всередині корпуса.

Основні елементи насоса АГ – це:
  • двигун електричного типу;
  • підшипники ковзання (2 шт.), зроблені зі силіцованого графіту;
  • рубашка статора або роздільна гільза;
  • корпус приладу, доповнений напорним і всмоктуючим патрубками;
  • робоче колесо (має лопаті).
Електродвигун представлений статором й ротором. Останній кріпиться на загальному валу разом з робочим колесом. В підшипниках ковзання (виробляють виключно з графітових сплавів) відбувається обертання деталі. Статор представляє собою нерухому електричну котушку, вона виступає одночасно й частиною корпуса. Гільза захищає статор і ротор один від одного. Завдяки магнітній індукції статора, яка визивається електричним струмом, ротор приводиться в рух.

В цілому, робота приладу полягає в нагнітанні тиску й переміщенні рідини за допомогою крильчатки (доповнена лопатями). А останні під тиском перекачують аміак в нагнітальну порожнину.

Де використовуються?

Використання герметичних насосів АГ можливе на будь-яких підприємствах, де потрібне перекачування токсичних рідин, зокрема, аміаку. Переважно це хімічна, нафтопереробна, харчова, хіміко-фармацевтична, мікробіологічна, паливно-енергетична, газова, оборонна, фармакологічна промисловості, енергетика й металургія.

Якщо необхідно за кращою ціною насоси центробіжні аміачні купити, звертайтеся до прямого дилера – ТОВ «ВКФ «Гідромаш». Ми є офіціальним представником молдавського заводу-виробника АТ «Молдовахідромаш», тому можемо гарантувати гарну вартість, високу якість виробів, а також забезпечити гарантію від виробника.