+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Як правильно вибрати насос для системи опалення

Насос для теплопостачання, підібрати, вибрати, Київ, Україна, Інтернет, Черкаси, Дніпро, Рівне, Чернівці.

Кожний, хто стикається з організацією в будинку або квартирі автономного опалення, знає, що для цього потрібен циркуляційний насос для опалення. Як вибрати насосне обладнання й на які моменти необхідно звернути увагу при покупці агрегата – читаємо далі в нашій статті.

Для монтажу системи опалення в приватному будинку, квартирі або на дачі звичайно використовують циркуляційний насос для опалення. Агрегат може йти в комплекті разом з котлом або продаватися окремо. Насос примушує теплоносій при температурі 90-110 градусів Цельсія рухатися по трубам з відповідною швидкістю, щоб забезпечити комфортний температурний режим в опалювальному приміщенні, економне вживання електроенергії або газу котлом.

Для систем опалення й гарячого водопостачання (ГВП) найчастіше всього використовують циркуляційні насоси in-line. Вони монтуються безпосередньо в розріз труби магістралі системи опалення. Агрегати розраховані на постійну експлуатацію, відрізняються безшумною роботою, енергоефективністю компактними розмірами й легкою вагою. Конструкція насоса стійка до теплового розширення, механічному зносу, незалежно від того, це агрегат вітчизняного або імпортного виробництва.
 
Критерії вибору насоса
Правильно дібране насосне обладнання дозволяє забезпечити ефективну й рівномірну циркуляцію води по трубам, високий коефіцієнт тепловіддачі, економне вживання електрики або газу котлами, мінімальний рівень шуму в трубах й водяних радіаторах опалення. Щоб досягти максимальної ефективності, насоси для опалення приватного будинку повинні добиратися кваліфікованим спеціалістом, який спирається на наступні вихідні данні:
  • площа опалювального приміщення й висота стелі;
  • діаметр й загальна довжина магістралі системи опалення;
  • об'єм теплоносія, який знаходиться в трубопроводі і радіаторах.
Важливо! Щоб забезпечити ефективне опалення приміщення, насос повинен приблизно 3-6 раз за 1 годину перегнати теплоносій по контуру опалення.

Незважаючи на те, що існує велика кількість моделей насосів від різних виробників, вони всі стандартизовані й уніфіковані, мають схожі технічні характеристики, конструкцію, що забезпечують взаємозаміну агрегатів у випадку виходу з ладу одного з них. Серед видатних європейських виробників насосів для опалення треба відмітити:Speroni, Saer, IMP, Pedrollo, Calpeda.

Основні критерії й технічні параметри при виборі насоса:
  1. Тип й конструкція (з сухим або мокрим ротором).
  2. Висота напора й продуктивність агрегата.
  3. Температура й тиск теплоносія в системі.
  4. Тип керування й кількість швидкостей (наприклад, насос з 3-я швидкостями).
  5. Напруга мережі, від якої живиться агрегат.
  6. Монтажні й приєднувальні розміри.
Висота напора є одним з самих важливих критеріїв вибору. Для цього треба знати найвищу точку системи опалення й сумарний опір руху води труб й арматури. Це й буде визначати приблизну величину напора насоса.

Купити насоси для опалення з доставкою по Україні
На сайті компанії «Гідромаш» ви зможете купити насос для опалення в приватному будинку імпортного або вітчизняного виробництва. Ми впевнені, що зможемо запропонувати вам найкращу ціну на українському ринку, а також широкий модельний ряд насосного обладнання для опалення й ГВП. Специфіка цього обладнання передбачає його грамотний підбір спеціалістом по насосам. Щоб отримати грамотну консультацію, телефонуйте нам по одному з телефонів:  0981017788, 0951017755 або зв'яжіться с нами використовуючи Viber або Whats App.