+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Для чого потрібен дренажний насос

Дренажний насос, призначення, купити, Київ, УКраїна, Інтернет, Вінниця, Житомир, Івано-Франківськ, Хмельницький.

У сучасному світі існує велика кількість видів різного обладнання для роботи з водою. Одним з найбільш розповсюджених видів цих пристроїв є дренажні насоси. Ця техніка створена спеціально для відкачування води з забруднюючими домішками, такими як дрібний пісок, листя, дрібне сміття, тому вона здатна працювати в умовах, які недопустимі для багатьох інших видів обладнання.

Але, купуючи насос для брудної води, важливо врахувати те, що кожний з цих приладів розрахований на певний розмір забруднюючих часток. Побутові насоси справляються з домішками 5-10 мм, а потужні агрегати промислового типу можуть працювати з включеннями від 30 до 140 мм. Цей момент дуже важливий, тому його ні в якому випадку не можна ігнорувати.

Де використовується насос для відкачування брудної води?

Галузь використання дренажних насосів досить велика. Використовують ці апарати як в побуті й комунальному господарстві, так і на підприємствах різних галузей промисловості. Насос для відкачування брудної води може бути використаний в таких ситуаціях:
  • осушення й наповнення фонтанів, басейнів;
  • відкачування відстояних фекальних вод;
  • організація відводу дренажних вод;
  • осушення ділянок, затоплених в результаті паводків або техногенних аварій;
  • відведення води з затоплених приміщень або технологічних приямків.
Часто в домоволодіннях вирішують купить дренажний насос для каналізації та, при правильному виборе моделі по характеристикам, такий вибір повністю виправданий.

Найбільш популярний погружний насос для брудної води, але виробляються також напівпогружні й поверхневі моделі. Побутові й промислові моделі мають однакову конструкцію, але відрізняються наступними параметрами:
  • потужність;
  • гранична висота підйому рідини;
  • матеріали, які використовуються при виготовленні.
До промислових моделей вимоги підвищені, тому при їхньому виготовленні використовують міцні, стійкі до зносу й зовнішнім факторам сплави.

Як купити дренажний насос і не помилитися?

Щоб купити дренажний насос для своїх цілей правильно, треба знати декілька важливих нюансів, які стосуються вибору. В першу чергу, треба визначитися з тим, якого розміру домішки будуть зустрічатися у воді, яку відкачують. Розмір часток вказується в міліметрах і цей параметр вважається одним з найбільш важливих. Також треба обчислити напор, який необхідно підтримувати агрегату. Для цього необхідно знати довжину напорного трубопроводу й висоту подачі рідини. Не треба забувати, що на кожні 10 метрів горизонтальної довжини труби або шланга втрачається близько 1 метр напора в висоту.

Але найбільш важливою характеристикою дренажного насоса як, втім, й будь-якого іншого, є його продуктивність. Ця величина визначає, який об'єм агрегат може відкачати за одиницю часу. На продуктивність суттєво впливає висота, на якій розташовується точка скидання рідини, тому завжди необхідно звертати увагу на цей параметр, виходячи з графіка характеристик насосного агрегата.