+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Гідробак - призначення обладнання, його конструкція

Гідробак, продаж, вартість, Київ, Україна, Черкаси, Дніпро, Рівне, Чернівці.

Одним з важливіших елементів кожної системи водопостачання є гідробак. Це герметично закрита ємність слугує для збереження робочої рідини й утримання потрібного напору в системі. Ця стаття підкаже вам, коли треба гідробак для водопостачання, його конструкцію, особливість монтажу.

Функції гідроакумулятора

Гідравлічний бак не тільки виключає потрапляння пилу й брудних часток в робочу рідину, але й виконує ряд корисних функцій:
  • зберігає певний запас рідини, яка циркулює по системі;
  • відстоює робочу рідину, виконуючи роль своєрідного фільтру (абразивні частки осідають на дні бака, не змішуючись);
  • охолоджує речовину, яка проходить через нього, володіє великою тепловіддачею;
  • збільшує термін експлуатації насоса.
Цей невигадливий резервуар піддається легкій установці в будь-якій частині системи, накопичуючи резерв води й регулюючи рівень тиску. Встановлюють гідроакумулятор для свердловини в основному в приватних забудовах, де облаштовують персональну систему водопостачання. В даному випадку найчастіше достатньо використовувати гідробак 50 л – він цілком впорається з об'ємом води що надходить, успішно компенсує її брак (з розрахунку використання одним будинком). Він здатний виключити часті вимкнення й вмикання насоса, який качає воду в систему, тим самим подовжуючи його термін служби.

Особливості конструкції гідробака


Корпус гідроакумулятора герметичний, він ділиться особливою мембраною на пару камер. Перша використовується для води, а друга – для стислого повітря. Матеріал камери для води – гумовий бутил, який не насичує її шкідливими речовинами й мікроелементами.

Корпус повітряної камери виконаний з металу. В ній вміщується повітря або азот, необхідні для регулювання тиску в системі. Рідина попадає в гідробак через поєднувальний гумовий патрубок.

Встановлювати гідробак необхідно вище рівня насоса так, щоб при несправності одного з елементів водопроводу не виникало необхідності виливати рідину з системи.

Де вигідно купити гідроакумулятор?

Щоб не натрапити на нечесних підприємців, замовляти деталі водонагрівальної системи рекомендуємо тільки в спеціалізованих магазинах. Важливо розуміти, що на якісний гідроакумулятор ціна не може бути низькою, по причині використання довговічних матеріалів. Неможливо за 5 доларів купити якісний гідробак, який здібний витримувати високий тиск і температуру. Але й переплачувати за непотрібні деталі та об'єм також немає сенсу.