+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Для чого потрібен циркуляційний насос в системі опалення

Циркуляційний насос для опалення, підібрати, вибрати, Київ, Україна, Інтернет, Львів, Кропивницький, Тернопіль, Ужгород.

Водяні контури з природною циркуляцією теплоносія функціонують згідно елементарним законам фізики: тепла вода іде вгору, холодна – вниз. Для циркуляції води в системі контур в цьому випадку розташовують під невеликим кутом. Але схема з природною циркуляцією теплоносія вже буде не ефективною при одночасному опаленні декількох приміщень, особливо це стосується приміщень, які розташовуються на різних поверхах. В цьому випадку щоб забезпечити ефективну циркуляцію води по трубам, потрібно інтегрувати в систему циркуляційний насос для опалення. При установці насоса вже не треба монтувати контур під кутом – агрегат забезпечить рівномірну подачу теплоносія на батареї (радіатори) опалення, якщо ті, в свою чергу, без повітря.

Плюси й мінуси установки насоса в магістраль
Встановлений циркуляційний насос для води дозволить забезпечити рівномірну й постійну циркуляцію теплоносія по опалювальному контуру. За рахунок рівномірного переміщення теплоносія температура в різних частинах контуру буде стабільною, що досить важливо при організації системи опалення приміщення, розташованих віддалено від котельної.
Недоліком циркуляційних насосів, як і сучасних котлів, є залежність від подачі електроенергії. Тому на випадок аварійного відключення електроенергії необхідно передбачити джерело резервного живлення, наприклад, від дизельного або іншого типа генератора електрики.

Конструкція насосів для котельних і теплових пунктів
Центробіжний насос для опалення приватного будинку й промислового приміщення, незважаючи на різну продуктивність, має схожу конструкцію, яка складається з наступних основних деталей і вузлів:
  • електричного двигуна;
  • безпосередньо насосної частини;
  • багато моделей комплектуються автоматичними або ручними системами керування насосним агрегатом.
Конструктивно електродвигун відділений від корпуса, де розташовується рідина, тому контакт електромотора з теплоносієм виключений. Більш дорогі насоси можуть обладнуватися абсолютно автономним керуванням, а прості - ручним з допомогою регулятора швидкості й конденсатора.

Циркуляційний насос для опалення. Як вибрати пристрій?
Підбір центробіжного насоса здійснюється на етапі проектування автономної системи опалення за допомогою спеціальної методики розрахунків. Основними розрахунковими параметрами, на основі яких добирається агрегат, є:
  • продуктивність – об'єм теплоносія, який перекачується за одиницю часу;
  • напор (висота підйому рідини) –  циркуляційні електронасоси випускаються з висотою напора від 4 метрів вище;
  • температура рідини, яку перекачують –  максимальна температура робочої середи може досягати 90-110 градусів Цельсія;
  • монтажні й приєднувальні розміри – добираються під визначений розмір водяної труби, наприклад: ¾, 1, 1 ¼ дюйма й інше.
  • інше: тип керування (ручне або автоматичне), число швидкостей, напруга, яка живить мережу для мотора й інше.
На основі отриманих розрахунків добирається модель насоса й виробник.

Компанія «Гідромаш» пропонує за дилерською ціною купити в Україні циркуляційний насос для опалення як вітчизняних, так й імпортних виробників, серед яких Speroni, Saer, IMP, Pedrollo, Calpeda. В нашому каталозі представлений широкий асортимент обладнання для системи опалення заміського котеджу або виробничого об'єкта. Щоб запобігти помилці при виборі насосного агрегата рекомендуємо звернутися до нашого консультанта за телефонами 0981017788 (Київстар) 0951017755 (Vodafone). Також можете відправляти свій запит на прорахунок обладнання у Вайбер на один з вищевказаних номерів.