+38 044 2213696
+38 044 3383696
+38 093 1017788
+38 098 1017788
+38 095 1017755
gidromash@ukr.net

Призначення циркуляційних насосів

Призначення циркуляційних насосів у системах опалення та гарячого водопостачання, продаж, вартість, Київ, Україна, Інтернет, Вінниця, Житомир, Івано-Франківськ, Хмельницький.

Теплоносій в контурі водяного опалення може циркулювати природнім шляхом або примусово. У випадку зі схемою природної циркуляції труби водяного контуру розташовуються під певним нахилом. Така схема може використовуватися для організації системи опалення невеликих одноповерхових приміщень, але вона вже не буде ефективною для обігріву з однієї котельної будинків в декілька поверхів або поряд розташованих. Щоб забезпечити ефективну циркуляцію теплоносія по контуру, в труби системи опалення монтують насоси циркуляційні для опалення. Їх кількість залежить від протяжності магістралі й площі обігріву. Встановлений циркуляційний насос для опалення виключає необхідність монтажу контуру водопроводу під кутом – насосний агрегат дозволить рівномірно подавати підігріту від котла воду на радіатори, якщо ті не вміщують повітря. Тому перед установкою насоса треба обов'язково перевірити систему на наявність повітряних пробок.

Переваги й недоліки насосів для опалення приватного будинку
Водяні насоси для опалення забезпечують стабільну й рівномірну циркуляцію води по трубам, за рахунок чого досягається швидкий і рівномірний підігрів контуру до заданої температури теплоносія. Це дозволить зменшити витрати енергії й улучить ефективність роботи системи опалення.
Мінусом таких насосів є енергозалежність від системи електропостачання, так як насосні агрегати разом з котлами працюють від напруги. Тому, якщо ви використовуєте електричний котел і насос для опалення, треба передбачити аварійне джерело живлення, наприклад, дизельгенератор або електричний блок живлення, на випадок знеструмлення електромережі.

Конструктивні особливості центробіжних електронасосів
Основними елементами конструкції центробіжних насосів для опалення є електродвигун і безпосередньо насосна частина. Керування агрегатом здійснюється в ручному режимі за допомогою регулятора швидкості й конденсатора, або в автоматичному режимі (більше дорогі моделі насосів). Електричний двигун і корпус насоса поєднані таким чином, що контакт мотора з водою неможливий.

Як правильно вибрати водяний насос для опалення?
Добором насосних агрегатів для опалення приватного будинку необхідно займатися ще на стадії проектування автономної опалювальної системи. Для цього інженери використовують спеціальні методи розрахунку, вихідними даними для якого є:
  1. Продуктивність – кількість рідини, яку насос здатний перекачувати за одиницю часу.
  2. Висота підйому теплоносія (напор) – висота, на яку насос може піднімати рідину. Звичайно використовується насос для опалення напором від 4 метрів.
  3. Допустима температура робочої середи - циркуляційний насос для опалення перекачує воду температурою до 90-110°С.
  4. Розмір приєднувальної частини – добирається під конкретний діаметр водяного трубопроводу. Позначається в дюймах або міліметрах, згідно типа під'єднання.
  5. Ряд других параметрів: тип керування (автоматичний або в ручному режимі), кількість швидкостей і т.д.

За результатами проведених розрахунків, добирається модель і виробник агрегата.

Купити насоси для опалення в Києві
Компанія «Гідромаш», є прямим постачальником центробіжних насосів in-line від європейських виробників, пропонує за дилерською ціною купить насос для опалення таких видатних брендів, як Speroni, IMP, Calpeda та інш. Щоб не помилитися, і вибрати насос потрібного типа з необхідними технічними характеристиками, проконсультуйтесь з нашим спеціалістом по одному з вказаних на сайті телефонів. Також ви зможете відправити свій запит в месенджер або на пошту.